Saz Ekuban’da…
Galatasaray mağlubiyetinin ardından Karagümrük deplasmanı kritik bir öneme sahipti. Özellikle rakipte Sabo, Ndao, Zukanovic, Aatıf gibi isimlerin olmayışı Trabzonspor için ciddi bir avantajdı maç öncesi. Nitekim maçın ilk 10 dakikası da Karagümrük’ün oyunda pek bir üstünlük kuramayacağını gösterdi.
Orta alandaki yaratıcılık eksiğine kısa vadede çözümü Ekuban ile bulmuş gibi görünüyor Abdullah Hoca. Özellikle Karagümrük’ün sol tarafının iki bek orjinli isimden oluşması savunma açısından da pek zafiyet yaşatmadı. Bundan dolayı da Trabzonspor maç boyunca Ekuban’dan çok daha rahat yararlanabildi. İlk yarı iptal edilen gol dahil bulunan üç net fırsatın da başrolünde Ekuban olması bunun en net göstergesiydi.
İlk yarı gösterdi ki Trabzonspor mevcut hücum hattıyla golü istediği, konsantre olduğu zaman bulabilecek kapasitede. Nitekim ikinci yarıya da bu bilinç ile başlanıldı ve on dördüncü dokunuşun golle sonuçlandığı bir atak izledik. Sonrasında on beş dakikalık bir sekans vardı ki, Abdullah Avcı geldikten sonraki en iyi bölümü izlemiş olabiliriz. Gayet kendine güvenen, ne yaptığını bilen bir takım vardı. Bu anlarda ikinci gol bulunmuş olsa rahatlayabilirdi Trabzonspor fakat duran toptan gelen talihsiz bir gol herkesi tedirgin etti. Yenilen golden hemen sonra Abdullah Hoca’nın Abdülkadir Ömür reaksiyonu Trabzonspor adına maçı kazandıran hamleydi belki de. Özellikle covid atlatmış ve üzerinde ciddi bir baskı bulunan Abdülkadir’in performansı merak konusuydu fakat Abdülkadir oyuna girmesiyle orta sahanın çehresini değiştirdi. Son sözü de maç boyunca sazı eline alan Ekuban söyledi ve Trabzonspor önemli bir deplasmandan kritik bir üç puan ile ayrıldı.
Maçın kazanımlarından biri de Hugo’nun yokluğunda sahada olan Hosseini idi. Özellikle uzun bir aranın ardından ilk kez sahaya 11’de çıkması ve çevresinin neredeyse tamamıyla değişmiş olması soru işaretiydi fakat İranlı stoper, “O kadar kusur kadı kızında da olur.” denilebilecek birkaç pozisyon hariç gösterdiği performans ile geniş kadroda olması gerektiğini ve önemli bir parça olduğunu gösterdi. Bay haftasından evvel oynanacak Göztepe maçında alınacak bir galibiyet ile Karagümrük galibiyeti çok daha kıymetli hale gelecek şüphesiz. Sonrasında yapılacak transfer hamleleri de gecikmez ise Trabzonspor ikinci devrede daha güvenli şekilde yoluna devam edecektir.