Psikolojik destek özellikle de ‘Bireysel Psikolojik Destek’ günümüzde artık herkes için bir ihtiyaç haline gelmeye başlamıştır.
Bireyler, genellikle günlük hayatta karşılaştıkları ve baş edemedikleri olaylar, kaygı, korku ve panik atak yaşamaları, geçmişte unutamadıkları travmalar ve anılar ya da sadece kendini kötü hissetmesi gibi nedenlerle psikolojik destek hizmetine başvurmaktadırlar.
Bireysel psikolojik danışmanlıkta seans, değerlendirme seansıdır. Bireyi tanımaya, bireyin içinde bulunduğu durumu tüm detaylarıyla anlamaya ve hangi yöntemlerin uygulanması gerektiğinin veya bundan sonra nelerin yapılması gerektiğinin anlaşıldığı seans olarak açıklayabiliriz. Bu seansın sonucunda belirlenen yöntem ikinci seans uygulanmaya başlar.
Bireysel psikolojik danışma desteğinden herkes yararlanabilir. Psikolojik destek hizmeti almaya karar vermek birçok insana göre zor bir süreç olabilir fakat yeni farkındalıklar oluşması, kişinin kendini daha iyi hissetmesi, sorunların çözümüne yardımcı olması açısından çok önemlidir.
Bireysel Psikolojik Danışmanlık Hizmetinde Ele Alınan Bazı Konular:
- Panik Atak
- Öfke Kontrol Sorunları
- Kaygı – Anksiyete Sorunları
- Depresyon
- Travmalar
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- İlişki Sorunları
- Özgüven Problemi – Sosyal Fobi
- Fobiler
- Yeme – Uyku ve Konuşma Bozuklukları
Peki, psikolojik destek almak bireye nasıl yardımcı olur biraz da bu konudan bahsetmek istiyorum;
- Psikolojik destek size yaşadığınız psikolojik zorlukları kontrol altına almanızda yardımcı olur. Ayrıca düşüncelerinizdeki olumsuz altyapının değişmesine ve hayata daha objektif bakmanıza yardımcı olacaktır. Psikolojik destek almanız; kendinizi daha iyi anlamanıza, algılamanıza ve tanımanıza yardımcı olacaktır.
Psikolojik görüşmeleri bir arkadaş sohbetiymiş gibi değerlendirmek oldukça yanlış bir düşüncedir. Psikolojik görüşmelerde uzman değerlendirme yapabilmek için danışanına gerekli soruları profesyonelce sorarak sorunu analiz edip belirleyerek çözüme doğru ilerlemeyi amaçlar. Değerlendirme esnasında gerek görürse bazı psikolojik testleri uygulayabilir. Sorunun ne olduğunu belirleyip terapi sürecindeki yol haritasını oluşturur.
Konuyu sonlandırmadan önce Paul Valery’nin çok sevdiğim bir sözünü paylaşmak istiyorum: ‘Psikolojinin amacı bize en iyi bildiğimiz şeyler hakkında tamamen yeni fikirler vermektir.’
Terapi iyileştirir, güzelleştirir…
Soru ve görüşleriniz için benimle iletişime geçebilirsiniz.