sanalbasin.com üyesidir

Türkiye’de Eğitim Gün Geçtikçe Kötüye Mi Gidiyor?

Dün yapılan LGS sınavının ardından Türkiye'deki eğitim sistemi sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Türkiye’de Eğitim Gün Geçtikçe Kötüye Mi Gidiyor?

Dün yapılan Lise Geçiş Sınavı (LGS) tartışmaları da beraberinde getirdi. Açıklanan soru kitapçığı ve doğru cevapların ardından, Bahçeşehir Koleji’nin 25 öğrencisinin tüm sorulara doğru cevabı vererek “25 Türkiye Birincisi çıkardık” paylaşımı sosyal medyada tepki oluşturdu. Bahçeşehir Koleji’nin paylaşımından sonra Twitter üzerinden eğitimde yapılan yanlışları vatandaşlar #26TürkiyeBirincisi etiketiyle dile getirdiler.

Tartışılan konuların başında Türkiye’de eğitimin özelleştirildiği ve bunun çocuklar arasında bir sınıf farkı oluşturduğu yönünde. Yapılan paylaşımlarda yoksullukla sınav başarısı arasında doğrudan bir ilişki olduğunu savunan vatandaşlar, bu durumun adaletli olmadığını şu paylaşımla açıklıyor. Yapılan  paylaşımda “Hiç kimse bu çocuğun Bahçeşehir Koleji’nde oyulanlarla yarışmasını beklemesin.. Çünkü Şartlar eşit değil, Şartlar adil değil” ifadeleri kullanıldı.

Ailenin gelir durumunun düştükçe çocuğun sınav başarısının da düştüğü yapılan araştırmalar arasında. Bu durumu ise şu şekilde açıklayabiliriz; Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014-1015 senesinde yapmış olduğu TEOG sınavına bakıldığında, yüksek gelirli ailelerin çocukları ile düşük gelirli ailelerin çocukları arasındaki başarı puanı ortalama olarak 22 puan oynamakta. Neticede gelir durumu düştükçe ailelerin eğitime ayırdıkları payında düştüğünü gözle görülür bir şekilde belli oluyor.

Bu da eşit şartlarda eğitim alamayan öğrencilerin aynı sınavda bilgilerinin ölçülmesinin ne kadar doğru olduğu sorusunu akıllara getiriyor.

Yapılan paylaşımlarda Türkiye’de eğitim sistemini vatandaşlar şu paylaşımlarda açıklıyorlar;

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2020, 19:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER