Yazıma geçmeden önce, Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün seneyi devriyesinde saygı ve özlem ile anıyorum..
Obi Mikel, Ekuban, Sturridge gibi ciddi eksiklerine takımın oyun aklı Kaptan Sosa da eklenen Trabzonspor, ligdeki en hazır ve “top” oynayan Alanyaspor’u evinde ağırladı. Sahaya Krasnodar maçının kopyası bir diziliş çıkartan Karaman orta sahada direnç sağlamak amacıyla yine 6 numara bölgesinde Hosseini’ye görev verdi. Belirtelim İranlı stoper o bölgede Alanyaspor’un özellikle bu sezon kilit noktası olan Bakasetas’ı zaman zaman çok iyi bozdu. Özellikle geçiş oyunlarında Alanyaspor’un hızlı çıkışlarındaki önemli rolü üstlenen Yunan 10 numaraya göz açtırmaması büyük önem taşıdı.
Maça gayet temkinli başlayan Trabzonspor ilk 15 dakikadan sonra yavaş yavaş oyunun kontrolünü ele alırken “talihsiz” bir kırmızı kart ile 10 kişi kaldı. Sakatlığının ardından dönen ve bunu net bir biçimde hissettiren Abdulkadir Parmak pozisyonda şanssız bir şekilde hakem Bitigen’in gazabına uğradı. Abdulkadir oyundayken, Trabzonspor Sosa’sız kısıtlı kadrosuna rağmen topu ayağında tutabiliyor ve oyun oynama emareleri gösterebiliyordu.
Ünal Karaman kırmızı karttan hemen sonra Sorloth ile Nwakaeme’yi yer değiştirdi. Buradaki ana düşünce muhtemelen hem Sorloth’un Novak’a daha çok yardım edebilecek olması hem de Nwakaeme’nin rakip stoperler ile boğuşabilecek ve daha çok top alabilecek olmasıydı. Bu hamlenin kısmen başarılı olduğunu söylesek yanlış olmaz herhalde. Öte yandan ilk yarı bitene kadar 10 kişi kalmasına rağmen sahayı çok doğru şekilde parselleyen ve boşluk vermemeye çalışan bir Trabzonspor vardı. Fakat kader anları da olmadı değil. O pozisyonlarda da takımının parlayan yıldızı Uğurcan iş başındaydı. Milli Takım’a da seçilen Uğurcan maçın en iyilerinden biriydi.
İkinci yarıya da aynı doğrultuda başlayan ve alan kapatma konusunda bu sezonun belki de en iyi Trabzonspor’u sahadaydı. Bunda 10 kişi kalmış olmanın hırsı ve konsantrasyonunun ciddi payı vardı. Bu anlamda her futbolcu çok büyük özveri sarf etti. Rakibini deplasmanda 10 kişi yakalamış Erol Bulut ise çok geçmeden Ceyhun’un yerine Djalma’yı oyuna dâhil etti ve Efecan’ı orta sahaya attı. Bu hamle kâğıt üzerinde doğru bir hamle gibi görünse de savunmadan seken ikinci topları alan ve tekrar Alanyaspor ataklarını başlatan Ceyhun’un yokluğu Trabzonspor’un çıkışlarını kolaylaştırdı. Trabzonspor ise oyunu rakip yarı alana yıkamasa da top saklama özelliği iyi olan Sorloth ve Nwakaeme sayesinde kazandığı kornerlerle yoktan bir penaltı var etti. Hosseini’nin daha önce penaltı attığını görmeyenler olarak topun başına geçmesi çok enteresan gelse de İranlı çok soğukkanlı bir biçimde penaltıyı gole çevirdi. Fakat maçın kırılma anı golden birkaç dakika sonra Novak’ın çizgiden çıkardığı toptu. Çek futbolcu çıkardığı bu topla Trabzonspor’un pes etmeyeceğini ve mücadeleden vazgeçmeyeceğini gösterdi.
Bu maçtaki tüm kader anları geçmiş maçlara göre ilk defa Trabzonspor lehine oldu fakat Parmak oyundan atıldıktan sonra sahadaki 10 futbolcu da sonuna kadar istedi maçı. Deyim yerindeyse ekmeğini, yani 3 puanını taştan çıkardı bugün Trabzonspor. Milli araya eksiklerine rağmen bu kıymetli 3 puan ile girmek büyük kazanç oldu. Milli aradan sonra dönecek, Sturridge, Sosa, Mikel ve Ekuban’dan sonra Trabzonspor’u izlemeyi herkes gibi ben de dört gözle bekliyor olacağım!